Dit Zijn Ze: De Mooiste Bezienswaardigheden In Zuid-Afrika

Published Nov 25, 21
11 min read

Het Mooiste Reisaanbod Voor Het Krugerpark + Tips! - Zuid-afrika

Als je naar Zuid-Afrika op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag lekker weer. Daarnaast wil je het liefst dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor de beste reistijd in Zuid-Afrika niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de beste reistijd Zuid Afrika. Zuid-Afrika Aangezien Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan die in Europa.

In de regio rond Kaapstad loopt het regenseizoen van half mei tot half augustus. In de wintermaanden mei t/m augustus is het hier gemiddeld 15 graden Celsius met uitschieters naar boven én beneden. In de zomermaanden (onze winter dus) kan het wel 35 graden Celsius worden. De beste reistijd in Zuid-Afrika voor deze regio zijn de maanden maart t/m half mei en half augustus t/m oktober.

Alles Wat Je Wilt Weten Over Reizen Naar Zuid-afrika

Je kunt hier soms zelfs sneeuw in de bergen zien in deze periode. Buiten de wintermaanden, van januari t/m maart en september t/m september, is de temperatuur hier zeer aangenaam met erg weinig neerslag. In de rest van het land is loopt het regenseizoen van november tot eind februari, waarbij het hard kan regenen en flink kan onweren, maar dit duurt vaak niet langer dan een paar uur.

’s Nachts kan het echter flink afkoelen, en kan het kwik zelfs tot rond het vriespunt dalen. In de zomermaanden ligt de temperatuur tegen de 35 graden Celsius aan. De beste reistijd Zuid-Afrika voor dit gebied is tijdens de maanden maart t/m oktober. Beste reistijd om dieren te spotten Elk seizoen heeft zo zijn eigen voordelen als je voor safari naar Zuid-Afrika gaat.

Daarnaast is ook de vegetatie dunner in deze periode, waardoor je makkelijker de dieren kunt spotten. Ook in de zomermaanden zijn er uiteraard veel dieren te zien in de nationale parken. Ook in deze maanden zijn er altijd dieren te vinden bij de waterplaatsen, aangezien ze hierheen komen om verkoeling op te zoeken.

Beste Reistijd Zuid-afrika

Houd rond de jaarwisseling en Pasen rekening met de Afrikaanse schoolvakantie, die extra drukte met zich meebrengt. De lokale bevolking gaat dan ook op reis, dus misschien voor jou niet de beste reistijd. Juni– november: In de walvissenhoofdstad van de wereld, Hermanus, loopt het tijdens deze periode storm om walvissen te gaan spotten.

Houd dus wel rekening met de kans op hogere prijzen in en rond dit gebied. Juli – augustus: Bloemen-seizoen Rond deze tijd breekt het bloemen-seizoen aan. En het gaat niet om een paar velden met mooie bloemen, maar je kunt echt genieten van enorme vlaktes bedekt met allerlei kleuren die uit de grond schieten.

Welkom in het Krugerpark! Op deze pagina vind je álles wat je moet weten over dit wereldberoemde safaripark. We geven antwoorden op veelgestelde vragen, delen onze persoonlijke tips en laten je zien waar je overal rekening mee moet houden als je een reis naar het Krugerpark boekt. Laat de voorpret maar beginnen! Dankzij de grote variëteit aan wildlife, een rijke fauna, uitgestrekte savannes en een lange geschiedenis is het Krugerpark de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika.

Beste Reistijd Krugerpark - Columbus Travel

500 vierkante kilometer groot en beslaat grote delen van de provincies Limpopo en Mpumalanga. Een must voor je rondreis door Zuid-Afrika. Waarom het Krugerpark? Het Krugerpark staat bekend als een van de beste natuurparken ter wereld om wilde dieren te spotten. En dit is waarom: In het Krugerpark leeft de grootste variëteit aan dieren van het hele continent Afrika, waaronder de Big Five, Little Five en Big Six.

Er zijn zowel luxe als budget accommodaties aanwezig in én rondom het park - Lesotho. De wegen in het park zijn goed genoeg voor een self-drive. Wat is het verschil met een private game reserve? Een private game reserve kom je meestal alleen binnen als je in een lodge binnen het reservaat verblijft.

Daarnaast zijn er voornamelijk luxe accommodaties aanwezig in een private game reserve en mag je er vaak niet op eigen houtje doorheen rijden. Dat laatste is tegelijkertijd een voordeel: een private game reserve is daardoor een stuk rustiger dan het drukbezochte Krugerpark. Welke dieren kan ik spotten in het Krugerpark? In het Krugerpark leven meer dan 148 geregistreerde soorten zoogdieren, 505 soorten vogels, 118 soorten reptielen, 53 soorten vissen en 35 soorten amfibieën.

Vergelijk Alle Zuid-afrika Rondreizen

Hoe zien de verschillende gebieden van het Krugerpark eruit? Het Krugerpark is maar liefst 352 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed. Dat komt neer op een oppervlakte van bijna 20. 000 vierkante meter. Het noorden van het Kruger is een vrij dorre wildernis met ijzerbomen. Er lopen riviertjes die vaak niet meer zijn dan wat zanderige stroompjes.

Het gedeelte boven Punda Maria en Parufi is wellicht het mooiste gebied van het park, aangezien het hier veel regent en er een gigantische variëteit aan flora en fauna is. Het midden wordt gekenmerkt door uitgestrekte grasvlakten waar veel antilopen grazen. In de winter leven hier grote aantallen impala's, zebra's, gnoes, buffels en giraffen.

Het zuiden van het park beslaat slechts een vijfde deel van het totale oppervlakte maar omdat het vanuit Johannesburg gemakkelijk is te bereiken, komen hier de meeste bezoekers. Naar welk gebied kan ik het beste toe om dieren te zien? Elk gebied beslaat een andere natuursoort en dus andere habitatten.

Ontdek Zuid-afrika Met Een Rolstoelvriendelijke Safari

Kom je speciaal voor de nijlpaarden? Ga dan in het zuiden van het Krugerpark naar de Hippo Pool, een deel van de Crocodile River waar honderden nijlpaarden hun tijd doorbrengen. Fan van de Leeuwenkoning? Op de rotsen van de Kruger Tablets hangen de meeste leeuwenfamilies rond. Tenslotte is het noorden van het Krugerpark hét vogelparadijs van Zuid-Afrika.

Hier vliegen onder andere vinvoetfuutkoeten, smidsplevieren, zwarte ooievaars en langstaartspreeuwen. Het gebied rond Satara is een goede plek om vogels te spotten, ondanks dat het kamp vrij druk is. Je ziet er bijvoorbeeld de gaper, maraboe, secretarisvogel, koribuizerd en de roodsnavelquela. Welke types accommodaties vind ik in en bij het Krugerpark? Zowel in als bij het Krugerpark vind je verschillende soorten luxe en budget accommodaties, zoals kampeerplekken, safaritenten, bungalows en luxe lodges.

Als je grote delen van het Krugerpark wil verkennen, is tenminste één overnachting in het park een aanrader. Maar een verblijf buiten het Krugerpark heeft ook zijn voordelen! Tegen de grenzen van het Krugerpark liggen een aantal kleinere reservaten, zoals het exclusieve Sabi Sand Game Reserve en het goedkopere Marloth Park.

Zuid-afrika Reizen ~ Individuele Rondreizen Op MaatZo kan je een verblijf in een van deze reservaten combineren met een dagje in het Krugerpark. Lekker van twee walletjes eten! Zal ik op een self-drive of georganiseerde safari gaan? Wij zouden zeggen: probeer beide een keer! Als je nog nooit op safari bent geweest, is het fijn om te beginnen met een georganiseerde safari.

Er zijn dag- en nachtsafari's met gidsen in open voertuigen en verschillende wildernistochten. Je kunt ook kiezen voor een eco-tour van zo'n vijf dagen. Dan trek je door vrijwel heel het park in een 4WD met gids. De échte avonturiers gaan natuurlijk voor een wandelsafari. Je loopt dan in groepjes van maximaal acht personen en een gids door het park.

Deze wandelingen zijn erg populair. Het is dus belangrijk dat je op tijd boekt. Ga je toch liever zelf op pad? Het Krugerpark heeft een goed wegennet en is dus prima te verkennen met een gehuurd voertuig. De maximum snelheid bedraagt vijftig kilometer per uur, in de camps twintig kilometer per uur.

Ontdek Zuid-afrika Met Een Rolstoelvriendelijke Safari

Zijn er restaurants en wc’s in het Krugerpark? Jazeker! Bij de omheinde ‘rest camps’ zijn restaurants, wc’s en vaak zelfs souvenirwinkeltjes aanwezig. Daarnaast zijn er picknickplekken door het park verspreid waar je toiletten en braaifaciliteiten vindt. Let op: deze zijn niet omheind. Is het wel veilig om op self-drive te gaan in het Krugerpark? Het is veilig om op self-drive te gaan, zolang je de regels van het Krugerpark opvolgt.

Mogen de kinderen mee? Ja, vanaf een bepaalde leeftijd. Kinderen vanaf zes jaar mogen mee op georganiseerde jeepsafari’s en op wandelsafari’s zijn kinderen vanaf twaalf jaar welkom. Wat een self-drive betreft: het bestuur van het Krugerpark raadt aan om kinderen vanaf vijf jaar mee te nemen. Jonge kinderen houden urenlange ritten namelijk minder goed vol.

Krugerpark Vakantie 8 dagen Safari Lodge - Zuid-Afrika ReizenDe ultieme route voor Zuid-Afrika? 10 tips WeAreTravellers


Een goed startpunt voor een self-drive met kinderen is de Crocodile Bridge Gate. De kans dat je vanaf deze ingang een hoop verschillende dieren ziet, is het grootst van alle ingangen. Daarmee krijg je de kids gelijk enthousiast! Komt er malaria voor in het Krugerpark? Ja dus! Verder laten we medische adviezen liever over aan de deskundigen.

Beste Reistijd In Zuid-afrika

Wat zijn de beste tips van de redactie voor het Krugerpark? De redacteuren van Getaway Travel, de organisatie achter , verkenden de verschillende gebieden van het Krugerpark. Hun beste tips? “De budget accommodaties waren volgeboekt toen ik naar het Krugerpark ging. Daarom verbleef ik in een bungalowtje in Marloth Park, vlakbij de Crocodile Bridge Gate.

Rondreis Zuid Afrika & Fly Drive Zuid Afrika   TUIZuid-Afrika: avontuur, wildparken, roadtrip - De Planeet Reizen


Ik werd wakker met een tiental zebra’s en een giraffe op m’n stoep!” “Ik raad iedereen aan om naar Limpopo te gaan. De natuur is daar totaal anders dan in de rest van Zuid-Afrika. Dit is 7x waarom je Limpopo niet mag overslaan!” “Als je écht de bush in wil duiken, overnacht dan met een tentje in het Tsendze Rustic Camp Site.

Helemaal back-to-basic, midden in de natuur van het noordelijke Kruger.” Wat is de beste reistijd voor het Krugerpark? De beste reistijd voor het Krugerpark is de Zuid-Afrikaanse winter. Onze zomer dus. Temperaturen zijn er mild, er valt weinig regen en dieren zijn makkelijker te spotten omdat er weinig begroeiing is.

Vergelijk Alle Zuid-afrika Rondreizen

Zo krijg je een goede indruk van al het moois wat hier (in het zuiden) te zien is. Verken je ook graag het noorden van het park? Trek dan een dag of vijf ervoor uit. Waar moet ik nog meer op letten als ik een reis naar het Krugerpark boek? Je bent bijna klaar om te gaan, maar bent bang dat je nog iets vergeet.

Zelf met een open jeep door het park rijden is niet toegestaan. Draag neutrale kleuren en neem een warm vest mee. Bekijk ook deze 7 dingen die je mee moet nemen op safari. Je mag eten alleen meenemen als je op self-drive gaat. Bedenk wel dat er slimme dieren als bavianen rondlopen: houd je deuren dus altijd op slot en eten uit het zicht als je de auto verlaat.

Hiermee heb je toegang tot alle parken die worden gerund door de Zuid-Afrikaanse overheid. We zijn niet allemaal professionele wildlifefotografen. Maar met deze 10 tips voor fotograferen op safari kom je met de mooiste kiekjes thuis! Hoe ver ligt het Krugerpark vanuit Johannesburg? Johannesburg ligt op ongeveer 450 kilometer of vijf en een halfuur rijden vanaf de Crocodile Bridge Gate.

Beste Reistijd Om Naar Zuid-afrika Te Gaan

Korte reis Zuid-Afrika - Johannesburg & KrugerparkKrugerpark Alle tips, reviews en reizen vind je op Afrika.nl


Hoe bereik ik het Krugerpark? Het Krugerpark ligt grotendeels in Limpopo, in het noordoosten van Zuid-Afrika. Er zijn negen ingangen. De Malelane en Crocodile Bridge Gates liggen aan de zuidkant van het park en zijn het gemakkelijkst te bereiken via de N4 vanuit Johannesburg. Phalaborwa en Punda Maria liggen iets noordelijker aan de westkant.

Deze luchthaven ligt in de buurt van Nelspruit; de grootste plaats in de buurt van het Krugerpark. Vluchten naar Kruger National Park zijn mogelijk vanuit Johannesburg, Durban en Kaapstad. Knysna. Vanuit Johannesburg gaan ook vluchten naar kleinere, omliggende steden zoals Phalaborwa en Hoedspruit. Met welke reisorganisaties kan ik het beste naar het Krugerpark? Veel reizigers laten het regelen van een rondreis door Zuid-Afrika over aan een reisorganisatie.

Gelukkig zijn er genoeg reisorganisaties die reizen naar ons favoriete land verzorgen. Van groepsreizen, familiereizen en luxe reizen tot individuele reizen, fly-drives en camperreizen. De experts van Zuid-Afrika. nl hebben een overzicht gemaakt van de beste reisorganisaties voor je reis naar het Krugerpark. Wat vinden andere reizigers van het Krugerpark? Het Krugerpark is een iconisch park in Zuid-Afrika - Stellenbosch.

Navigation

Home

Latest Posts

Visum Indonesie Aanvragen Ambassade Den Haag

Published Jul 30, 22
6 min read

Wanneer Heeft Duitsland Vakantie

Published Mar 16, 22
10 min read

Welke Landen Kun Je Op Vakantie 2021

Published Mar 10, 22
7 min read