Stedentrip Oslo: Toptips Van Eva Voor Natuurlijke Stad!

Published Jan 03, 22
10 min read

Wat Te Doen In Noorwegen: Mooiste Plekken En

Citytrip in de winter? Je stedentrip naar Göteborg kun je ook prima in de winter plannen. Natuurlijk mis je dan de charme van het voorjaar en de zomer, maar je krijgt er winterse gezelligheid voor terug, zeker met Kerst als de hele stad extra verlicht is. Bovendien kent Göteborg de voor ons bekende, gematigde Noordzee-wind.

Uppsala, de academische stad Uppsala ligt strategisch op en rondom een stuwwal langs de rivier de Fyrisån. Het is dan ook niet gek dat er een kasteel boven op de heuvel ligt: Vasaborgen. De stad staat vooral bekend om zijn grote studentenpopulaties en de vele studentenverenigingen. Dat geldt overigens ook voor Lund, nabij Malmö.

Trondheim: Noorse Stad Van Koningen, Pelgrims, Studenten En

Langs de oevers van de rivier vind je vooral in de zomer gezellige terrassen. Ook het stadspark Stadsträdgården is een leuk stekkie bij mooi weer. Overigens telt Uppsala heel wat openbare parken en tuinen. Dat is niet gek als je bedenkt dat de 18e-eeuwse wetenschapper Carl Linnaeus inwoner van Uppsala was.

Maar we laten het lekker toch aan bod komen. Er zijn zeker een aantal kandidaten die in aanmerking komen voor de mooiste stad van de Noordse landen. Om Helsinki kunnen we niet heen. Het belang van die stad vind je alleen al in de bevolkingsstatistieken terug. Van de 5. 5 miljoen Finnen wonen er 1.

Lijst Met Steden Waar Je Weer Wel Heen Kan - Cityzapper

Voor dit artikel kiezen we voor Turku als goede tweede - vakantie stavanger. 7. Helsinki, de mooiste en de groenste Als we het over de mooiste steden van Scandinavië hebben, dan mag Helsinki zeker niet ontbreken. Hoewel de stad toch wel wat naam en faam heeft wereldwijd, is het niet zo toeristisch. Wellicht heeft dat er mee te maken dat Finland in een uithoek van Europa ligt.

De toeristische hotspots zijn vestingeiland Suomenlinna en de kathedraal van Helsinki, die vrij kenmerkend is voor de skyline van de stad. Voor de fans van architectuur zijn er wat projecten te bewonderen van Fins architect Alvar Aalto. De Finlandia Hall is één van de meest bekende. Op museumvlak heb je ruim keuze.

Dit Zijn De Leukste Plekken Voor Een Scandinavische Stedentrip

Dit is hét kunstmuseum van Finland. Je vindt er een mix van modern en klassiek. Er zijn ook tal van bekende buitenlandse kunstenaars tentoongesteld. Wil je meer weten over de vader des vaderlands van de Finnen? Neem dan eens een kijkje in het Mannerheimmuseum (website). Op stedentrip in de winter? Helsinki en Finland missen de zachte klimatologische invloeden van de Atlantische Oceaan.

Dat betekent dus kou, maar ook sneeuwpret. Zo is de combinatie sauna en ijsduiken erg in trek. Voor degenen met een sterk hart, zullen we maar zeggen. Wie van schaatsen houdt kan terecht bij het schaatspark in het centrum van de stad: Jääpuisto. Voor de echte liefhebbers lonken ook de bevroren baaien en meren net buiten de stad.

Bezienswaardigheden Oslo (Noorwegen) - Stedentrip

Julius Jansson Unsplash Suomenlinna8. Turku, de oude hoofdstad Turku was in de 19e eeuw de hoofdstad en kende door de geschiedenis heen veel Zweedse invloeden Tegenwoordig spreekt nog zo’n 10 procent van de inwoners Zweeds. Wat overigens niet betekent dat men zich per se Zweeds voelt. Turku is een moderne en levendige provinciestad.

Het kasteel en de kerk van de stad dateren beide uit de 13e eeuw. Dat geeft al aan dat Turku historisch gezien best wat in de melk te brokkelen had op de Oostzee - vakantie Noorwegen. We zitten dan zo’n 100 jaar voor de oprichting van het hanzenverbond, dat vele steden in Noord-Europa overzee zou verbinden in een handelsnetwerk.

Reistips Voor Vakanties Naar Noorwegen Vind Je Hier!

6 steden om te bezoeken op je stedentrip Noorwegen - Noorwegen.nlStedentrip Noorwegen - goedkope citytrip Noorwegen TUI


’s Avonds heeft de stad genoeg te bieden aan drink- en eetgelegenheden. Het eiland Ruisalo ligt meteen voor de kust van Turku. Hier heb je golf courts en kun je wandelen en fietsen. Het eiland is door middel van een brug met het vasteland verbonden. Voor de kust van Turku liggen nog eens duizenden eilanden.

Er zijn ook georganiseerde boottochten door de archipel. Jarkko, Manty Pixabay De haven van Turku, De mooiste steden van Scandinavië: Denemarken Ook in het Scandinavië dichtbij huis vind je pareltjes. Hoewel Kopenhagen al eeuwen de grootste stad van het Denemarken is, zijn er toch een paar provinciesteden die een bezoekje waard zijn.

Stavanger Tips Voor Een Verrassend Leuke Stedentrip

Toch zou ik voor Odense en Aarhus kiezen. Als je voor een volwaardige stedentrip van pak ‘m beet een weekend gaat. 9. Odense, de sprookjesstad Odense is de centrale stad op het eiland Fyn (Funen in het Nederlands) en geboorteplaats van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Wat Odense vooral aantrekkelijk maakt is de oude, levendige binnenstad.

Ga bijvoorbeeld eens naar de Vintapperstræde (vrij vertaald: wijntappersstraat). Zoals de straatnaam doet vermoeden is dit een belangrijke spot voor gastronomische gezelligheid. Dit nauwe straatje met de vele terrassen zou je met recht hygge kunnen noemen. Net als Aarhus heeft Odense een openluchtmuseum dat het oude leven laat zien: Den Fynske Landsby.

Rondreis Noorwegen - Dé Mooiste Treinreizen - Treinreiswinkel

Overigens hoef je niet per se naar het museum voor het oude Odense. Ook in het stadscentrum zijn er schattige, gekleurde huisjes in overvloed. Eigen foto De historische straatjes van Odense10. Aarhus, de leukste stad Deze vriendelijke haven- en studentenstad is de tweede stad van Denemarken in omvang. De grote bezienswaardigheden zijn openluchtmuseum Den Gamle By en het ARo, S Aarhus Art Museum.

Het museumpark ligt redelijk aan het centrum vast en heeft de grootte van een hele stadswijk. Er zijn bijna 100 gebouwen van diverse tijdvakken tot en met de jaren 70. Je kunt er naar het postkantoor. Ook een bezoekje aan de bakker of de boekhandel is een optie. En wat dacht je van een biertje van de museumbrouwerij? Of een historisch verantwoorde maaltijd? Er zitten ook kleinere musea in het museum, zoals een interessante expositie met Deense vintageposters.

Stedentrip In Noorwegen - Thon Hotels

Maar toegegeven, met deze 10 en Stockholm en Kopenhagen hebben we zeker de grootste steden wel gehad. Verder kun je nog denken aan het Finse Tampere, het noordelijke Tromsø of de Zweedse tweeling Linköping en Norrköping. Laten we buiten het continent ook Reykjavík niet vergeten. Of wat te denken van de middeleeuwse charme van Visby, op het Zweedse Gotland.GPX incl. Vind ik leuk:Like Laden... Met deze gratis stadswandeling door Göteborg ontdek je aparte, leuke en gekke plekken. En heel wat eten en drinken onderweg. GPX zit erbij! Vind ik leuk:Like Laden... Wat te doen in Stockholm? Bezoek eens het Vasa-museum of het Fotografiska-museum. Of maak een boottocht naar Birka, de oude vikingstad.

Stedentrip Noorwegen, Deze Steden Moet Je Zien

Er valt zoveel te ontdekken Stoere Vikingen, fjorden, bergen en bossen. Stereotypen voor Noorwegen die sommigen ook snel bij Oslo zouden plaatsen. Maar Oslo is meer. Design en moderne kunst, meer dan 50 musea en galerieën, het Noors Koninklijk Huis, de gezellige Karl Johansgate en uitgebreid winkelen zijn termen die bij deze stad passen.

Maar Oslo is ook voor de natuurliefhebbers onder ons een prachtige bestemming. Het is een leuke belevenis om met de bovengrondse metro/tram zigzaggend door groene woonwijken de berg op te klimmen richting de skischans Holmenkollen, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft. Het is een echt groene stad en meer dan 60% van de totale oppervlakte is natuurgebied.

Bergen Bezoeken - Bergen Voor Beginners

In het zuiden klotsen de golfjes van het Oslofjord tegen de kade en in het noorden lonken mysterieuze bergen en bossen. Combineer cultuur en geschiedenis met wandelen en fietsen en u beleeft een unieke stedentrip. Welke bezienswaardigheden in Oslo zet u bovenaan? Na het stadhuis noemen we met stip Akershus Festning.

Een andere publiekslieveling is het Koninklijk Paleis. Het ligt in een prachtig park en de koninklijke familie zet er nog regelmatig voet over de drempel. Iedere dag kunt u bij het Paleis de wisseling van de wacht meemaken. Wandelen in Oslo: ontdek het Vigelandpark Trek op een zonnige dag de stevige schoenen aan en ga naar het Vigelandpark. vakantie telemark.

Stedentrip Oslo Incl. 4*-hotel, Vlucht En Ontbijt

De dynamische granieten en bronzen constructies van naakte mensen, vaak heftig in elkaar verstrengeld, zijn fascinerend om te zien. Geniet u van het buiten zijn? Maak dan ook meteen een uitstapje naar het water. U vindt het Oslofjord door de borden naar het station te volgen. Slenterend over de kade komt u uit bij een curieuze, moderne bezienswaardigheid: de opera van Oslo.

Where I've Been – Bergen – My Pink Fairytale6 x leuke steden voor een stedentrip in Noorwegen - Blog HotelSpecials.nl


Wie dol is op kunst mag een paar extra dagen uittrekken voor zijn stedentrip. Een bezoek aan het Munchmuseum is dan een must. Alles staat hier in het teken van de Noorse kunstenaar Edvard Munch, wereldwijd beroemd van zijn schilderij ‘De Schreeuw’. Voor nog veel meer moois gaat u naar de Nasjonalgalleriet, waar u een grote collectie Noorse kunst vanaf de 19e eeuw treft.

Kindervakantie In Noorwegen: Onze Tips Voor Rondreizen En

Het Vikingskipshuset stelt drie oude Vikingschepen tentoon. Het Frammuseum en het Kon-Tikimuseum zijn ontzettend interessant, want ze vertellen tot in de kleinste details over Noorse poolexpedities.

In het begin van de 19e eeuw (1814) verklaarde Noorwegen zich onafhankelijk van de Denen en voegde Noorwegen zich bij Zweden. Beide landen kenden een periode van economische groei. Ook de bevolking groeide. In 1905 werd Noorwegen geheel onafhankelijk en werd Koning Haakon VII de eerste Koning van Noorwegen sinds de middeleeuwen.

6 Tips Voor Een Stedentrip In Europa - Worldwife.nl

De top 10 stedentrips in de coolste steden ter wereldStedentrip Oslo en Bergen incl. unieke treinrit en fjordcruise vanaf €459


Qua oppervlakte is de stad met 450km2 één van de grootste hoofdsteden ter wereld en er wonen ruim 1 miljoen inwoners (incl. buitenwijken). De stad ligt in een soort vallei, omgeven door fjorden en binnen de stad heb je veel groen. Zoveel dat je er gerust een eland kunt tegenkomen.

Munch, die expressie gaf aan rauwe, krachtige menselijke emoties schonk de meeste van zijn werken aan de stad Oslo. Het Radhuset van Oslo (stadhuis) is in 1950 geopend om 900 jaar Oslo te vieren en is opgeluisterd door moderne sculpturen en schilderijen. Vooral de prachtige muurschilderingen zijn de moeite waard.

Top 10 Mooiste Plekken In Noorwegen

Het instituut assisteert het Nobelcomité bij het kiezen van de winnaars van de Nobelprijs voor de vrede. In het instituut bevinden zich 150. 000 boeken over vrede en internationaal recht, economie en moderne politiek. De bibliotheek is openbaar. Noorwegen is, net als Nederland, een constitutionele Monarchie. Regerend vorst is Harald V, zijn vrouw is Koningin Sonja, hun kinderen zijn Prins Haakon (zijn vrouw Mette-Marit) en Prinses Ingrid Alexandra.

De tuinen van het paleis zijn in de zomer geopend. De wisseling van de wacht is dagelijks te zien om 13. 30 uur, maar is niet heel erg spectaculair. Verder heb je nog de volgende die een bezoek waard zijn: Ibsenmuseum (Hendrik Ibsen 1895-1906). Frammuseum op het eiland Bygdoy. Het onderzoeksschip Fram werd rond 1900 gebouwd om door Fridtjof Nansen te gebruiken voor zijn Noordpoolexpedities en later door Roald Amundsen voor zijn expedities naar Antartica.

Scandinavië & Ijsland, Eigenzinnig En Uniek - Stedentrips

Kon Tikimuseum waar te zien is hoe Tor Heyerdahl de Stille Oceaan overstak met zijn boot de Kon Tiki. Vikingskipshuset (Vikingschip museum) waar drie lange, 1100 jaar oude Vikingschepen worden getoond die zijn gevonden in een grafheuvel. Lekker eten en drinken Oslo heeft veel leuke eettentjes en barretjes, maar de gemiddelde toerist zal er waarschijnlijk maar een paar bezoeken tijdens een stedentrip.

Hotels in Oslo hebben vaak de beste aanbiedingen als je er op tijd bij bent en vooral bekende (lokale) ketens als Thon en Radisson hebben vaak de beste deals. Als alternatief kun je natuurlijk ook prima een plekje via Airbnb boeken, maar let erop dat de mooie, centraal gelegen plekjes vaak flink aan de prijs zijn.

6 X Leuke Steden Voor Een Stedentrip In Noorwegen - Blog

Stedentrip Noorwegen, deze steden moet je zien   Vliegtickets.nl5x5 tips voor je stedentrip Oslo - Noorwegen.nl


De hieronder genoemde hotels worden allemaal zeer goed op Tripadvisor beoordeeld. Wij boeken overigens onze overnachtingen zo goed als altijd via , aangezien ze vaak de beste aanbiedingen hebben en je er doorgaans kosteloos kunt annuleren (mocht er bv een betere aanbieding langskomen). € = < €50 €€ = €50-€100 €€€ = €100-€200 €€€€ = €200 of meer €€€€€ = Onbetaalbaar Klimaat Oslo heeft een prettig klimaat.

De warme Atlantische golfstroom zorgt voor fijne temperaturen gedurende het jaar. Zo heb je in de zomer soms wekenlang lekker weer met temperaturen rond 20/24 graden en soms uitschieters boven 30 graden. In de winter is het er meestal maar een paar graden onder nul, met vaak een mooi pak sneeuw.

Navigation

Home

Latest Posts

Visum Indonesie Aanvragen Ambassade Den Haag

Published Jul 30, 22
6 min read

Wanneer Heeft Duitsland Vakantie

Published Mar 16, 22
10 min read

Welke Landen Kun Je Op Vakantie 2021

Published Mar 10, 22
7 min read